Mire jó a gyümölcskristály

Mire jó a gyümölcskristály?

Az egészséges életmód és a bio élelmiszerek rajongói közt kezd egyre ismertebbé válni a gyümölcskristály illetve a zöldségkristály, amit elsősorban táplálékkiegészítőként alkalmaznak. A színes kristályok ízletesek, desszertként vagy akár fűszerként is alkamazhatóak és mindenekelőtt magas tápértékkel rendelkeznek. A gyümölcskristályok teljes mértékben ökológiai eredetűek, vegyszerek és szintetikus adalékanyagok nélkül készülnek.

Tovább olvasom

növényi tej

A növényi tejek világa

Napjainkban egyre elterjedtebbek a növényi tejek több szempontból is. Elsősorban a tejallergia és a tejcukor érzékenység, valamint a laktóz intolerancia miatt. A másik fő oka a vegán étrend, életforma egyre szélesebb körben való elterjedése.

Tovább olvasom

inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia (IR), más néven a “diabétesz előszobája”, mégpedig azért mert az inzulin hatása gyengül, ezáltal több inzulinra van szükség a megfelelő vércukorszint fenntartásához. A hátulütője, hogy nehezen felismerhető tüneteket produkál, így legkönnyebben laboratóriumi vizsgálattal mutatható ki.

Tovább olvasom

gluténmentes kenyér otthon

Gluténmentes kenyér otthon

Sajnos még mindig sok helyen hiánycikk a gluténmentes kenyér, így a legtöbb gluténérzékeny vagy nem fogyaszt vagy otthon süti meg a pékárukat. Ez sokaknak nehézséget okozhat, hiszen a kelt tésztákkal dolgozni, nem a legegyszerűbb és időhatékonyabb konyhai művelet. Nézzük meg, hogyan csinálhatsz szuper reggelinek, uzsonnának való laposkenyeret, minimális konyhai tudással fél óra alatt!

Tovább olvasom

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek – a szervezetünk “motorjai”

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek – a szervezetünk “motorjai”

Szinte a csapból is az folyik, hogy milyen fontos a megfelelő vitamin és egyéb fontos elemek, megfelelő mennyiségű bevitele. Nem véletlen! A világjárvány még jobban rámutatott, mennyit számít, hogyan gondoskodunk magunkról, hogyan táplálkozunk és milyen táplálékkiegészítőket fogyasztunk. Nézzük meg miről is van szó a gyakorlatban!

Tovább olvasom

Aloe vera, a gyógyító csodanövény

Aloe vera, a gyógyító csodanövény

Az Aloe Vera eredete nem ismert pontosan. A növényt a tengerészek és a felfedezők az egész világon terjesztették. Ezért napjainkban számos helyen fellelhetők, mint pl. a mediterrán térségben, Afrikában, Indiában, Dél-Amerikában és Ázsiában egyaránt. Az Aloe Vera növénynek 320 változata van, de csak az orvosi aloe, vagy barbadoszi aloe bír gyógyító hatással. Érdekesség, hogy extrém forró időjárási viszontagságok mellett is hónapokig bírja nedvesség nélkül.

Tovább olvasom

vegán pho leves

Vegán Pho leves

Hogyan készítsünk otthon ínycsiklandóan finom vegán Pho levest?

A vegánoknak sem kell a húsleves élményéről lemondani, hiszen egy jó adag pho leves teljes mértékben helyettesíteni tudja a klasszikus vasárnapi fogást.

Tovább olvasom

az ősz sztárja, a sütőtök

Az ősz sztárja, a sütőtök

Az őszi hónapok híres résztvevője sütőtök. Nem véletlen hiszen három nagy előnye is van: egészséges, elérhető áron beszerezhető és az íze is isteni finom. Néhány sütőtök fajtáját főleg dekorációra hasznosítjuk, a tökfaragás és az őszi dekor nem létezne nélküle. A világ minden táján termesztik a sütőtököt, nem véletlen…

Tovább olvasom

az ezerarcú csicseriborsó

Az ezerarcú csicseriborsó

Itthon a reformkonyha egyik alappillére a csicseriborsó, valamint a vegák/vegánok közkedvelt “húspótlója”. Nézzük meg, hogy miért ezekben a körökben bukkan fel a csicseriborsó, mit tartalmaz, milyen formában jutunk hozzá, és hogy érdemes felhasználni.

Tovább olvasom

tökéletes macaron recept

Tökéletes macaron recept

Sokan félnek a macaron készítésétől, mert vannak buktatói ennek a francia csoda desszertnek. Pedig ha néhány alapszabályra odafigyelünk (mint minden receptnél), akkor semmi gond nem történhet. Ami plusz érv a macaron készítés mellett, hogy elképesztően dekoratív, bármilyen ízben elkészíthető, sokoldalúan díszíthető, kiváló desszert és ajándékba is tökéletes lehet. Egy szó, mint száz ugorjunk fejest a macaron készítés rejtelmeibe.

Tovább olvasom