Aloe vera, a gyógyító csodanövény

Aloe vera, a gyógyító csodanövény

Az Aloe Vera eredete nem ismert pontosan. A növényt a tengerészek és a felfedezők az egész világon terjesztették. Ezért napjainkban számos helyen fellelhetők, mint pl. a mediterrán térségben, Afrikában, Indiában, Dél-Amerikában és Ázsiában egyaránt. Az Aloe Vera növénynek 320 változata van, de csak az orvosi aloe, vagy barbadoszi aloe bír gyógyító hatással. Érdekesség, hogy extrém forró időjárási viszontagságok mellett is hónapokig bírja nedvesség nélkül.

Hogy néz ki az aloe vera és miket tartalmaz?

Annak ellenére, hogy a növény leginkább valamilyen kaktuszra hasonlít, a spárgavirágúak rendjébe soroljuk, egyáltalán nem áll rokonságban a kaktuszokkal. Az Aloe Vera növény pozsgás, lándzsa alakú levelei zárt csoportban nőnek. A levelek, amelyek akár 50 cm-re is nőhetnek, a törzs körül helyezkednek el. A levelek felülete sima, szélük cakkos. Virágzáskor a növénynek egy 60 – 90 cm sárgás-pirosas virága mutatkozik. Aloe verát otthon is lehet tartani, kertészetekben és barkácsáruházakban beszerezhető, aki ezt az opciót választja, mindig lesz neki otthon természetes gyógymóddal bíró növénye. Mivel sivatagi növény, ezért nem szereti a pangó vizet, napos, félárnyékos helyen érzi jól magát.
A leveleiben több, mint 200 hatóanyagot találtak: vitaminokat, poliszacharidokat, ásványi anyagokat, és enzimeket. A poliszacharidok többek között acemannánt is tartalmaznak, amelyek segítik az immunrendszer erősítését.

Gyógyhatásai

Klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a gél hatásos égések, sebek, gyulladásos bőrbetegségek, napégés, valamint akne, ekcéma és rovarcsípések kezelésére. Az még nincs bizonyítva, hogy a növény belsőleges használata erősítené az immunrendszert, vagy egyéb pozitív tulajdonsága lenne.
Amennyiben a növény tartása nem megoldható, nálunk beszerezhetőek aloe vera tartalmú, természetes termékek. ?

MediNatural Intenzíven Tápláló Arcpakolás Joghurtos Krémpakolás Aloe Verával (https://szepsegolaj.hu/termek/medinatural-intenziven-taplalo-arcpakolas-joghurtos-krempakolas-aloe-veraval-100ml/) – Ha selymes, simogatni való bőrre vágysz, használd ezt az arcpakolást, mely szinte azonnal beleolvad és regenerálja a kimerült bőrt, így téve puhává, rugalmassá és hidratálttá.

Magic Herb – Napozás utáni bőrnyugtató krém (https://szepsegolaj.hu/termek/magic-herb-napozas-utani-bornyugtato-krem-100ml/) – Organikus, kizárólag természetes összetevőkből készített bőrnyugtató krém, mely alkalmazható napégésre, gyantázás, borotválkozás után illetve rovarcsípésekre.

Magic Herb – Kézápoló krém BIO Babassu olajjal és ápoló Körömvirág olajjal (https://szepsegolaj.hu/termek/magic-herb-kezapolo-krem-bio-babassu-olajjal-es-apolo-koromvirag-olajjal-100ml/) – Az aloe vera olaj minden bőrtípus számára javasolt, amely vízhiánnyal küzd. Önmagában is alkalmazhatjuk hidratálásra. Kiváló gombaölő, gyulladáscsökkentő, hidratáló és regeneráló. Kitűnő vérzéscsillapító, sebgyógyító, de akár reumatikus és ízületi fájdalmakra is alkalmazható. A fáradt, száraz bőrt, ránctalanítja, fokozza a természetes nedvességfelvevő képességét, nyugtatólag hat, segíti a sebek gyógyulását.

 

Az egészség mindenkinek jár!