vegán pho leves

Vegán Pho leves

Hogyan készítsünk otthon ínycsiklandóan finom vegán Pho levest?

A vegánoknak sem kell a húsleves élményéről lemondani, hiszen egy jó adag pho leves teljes mértékben helyettesíteni tudja a klasszikus vasárnapi fogást.

Hozzávalók a Pho alapléhez

Hozzávalók a levesbetéthez (ízlés/szezonalitás szerint variálható)

  • gomba(fafül, shiitake…)
  • répa
  • cukkini
  • rizstészta
  • brokkoli
  • pak choi

Feltétek

  • újhagyma
  • mungóbabcsíra
  • sült tofu
  • lime
  • ecetes fokhagyma
  • chili
  • friss koriander

Lássunk neki a Pho leves elkészítésének

A vöröshagymát, lilahagymát, fokhagymát és gyömbért negyedekre felvágva egy forró, száraz lábosban, kis lángon elkezdjük pirítani 3-5 percig. Ilyenkor adjuk hozzá a fűszereket is. Ezt követően jöhet egy kevés olaj, majd így is pirítjuk a zöldségeket 1-2 percig. Nem kell megijedni, ha a zöldségek odakapnak, de azért figyeljünk, hogy teljesen ne égjenek oda. Majd mindezt felöntjük alaplével (2 liter). Öntsünk bele 3-4 evőkanálnyi szójaszószt és közepes lángon hagyjuk felforrni, majd főni 1 órát.

Miután letelt az egy óra, szűrjük le a levet, és tegyük bele a feldarabolt zöldségeket amit betétnek szánunk. Ha kicsit sótlannak érezzük, egy kis szójaszósz még mehet nyugodtan! Még főzzük így körülbelül fél órát, de addig mindenképp, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Mindeközben a választott feltéteket elkészíthetjük, így mire kész a levesünk, minden meglesz a tálaláshoz!

Jó étvágyat hozzá!