klasszikus és trendi sportok

Trendi sportok és klasszikus sportok

Szilveszterkor sok ember fogadalmának az alapja, hogy mostantól egészségesebben fog élni és elkezd sportolni. Nekik szeretnénk kicsit kedveskedni azzal, hogy bemutatjuk, mik azok a klasszikus sportok és az új, trendi sportok, amiben kipróbálhatja magát és megtalálhatja a számításait. Rajtunk nem múlik majd, hogy be legyen tartva a fogadalom!

Klasszikus sportok, a teljesség igénye nélkül

 

Úszás

Az úszás a klasszikus sportok közül az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. Külön érdekessége, hogy szinte az összes izmunk működésbe lendül úszás közben.

Futás

Napjainkban a futás, népszerűsége növekvő tendenciát mutat, amely főleg praktikusságának köszönhető: szinte semmi felszerelést nem igényel, csak egy jó futócipőt. Bárhol végezhető, hiszen majdnem mindenhol találhatunk olyan területet, ahol egy kicsit átmozgathatjuk magunkat egy fél-egy órás kocogással, futással.

Kerékpározás

Igazi 2in1 sport a biciklizés. Amellett, hogy a környezetnek kedvező közlekedési forma, a napi rendszerességgel folytatott kerékpározással akár a cukorbetegség kialakulásának kockázata is csökkenthető, sőt a mozgásforma a vérnyomás szabályozásában is segít.

Jóga

A jóga hatásai a testre vitathatatlanok. Ez a mozgásforma azért csodálatos, mert abban segít minket, hogy a jelenben legyünk gyakorlás közben. A jóga igába hajtja a testet és rendszeres gyakorlással, egyre könnyebben mennek majd a nehezebbnek tűnő gyakorlatok is. A csodálatos testi hatásai mellett, a lelki megnyugvást is biztosítja a jógát gyakorlók számára.

Csapatjátékok

Itt beszélhetünk akár kosárlabdáról, fociról, kézilabdáról vagy röplabdáról, szinte mindegyiknek egy a lényege: a csapatmunka. Ha nem szeretnél egyedül belevágni a sportolásba, akkor lehet érdemes csapatban elkezdened. Motivációt, elkötelezettséget és közösségi életet is nyújtanak a mozgás jótékony hatásai mellett.

 

Új, trendi sportok

 

SUP

Az álló evezés remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, a friss levegőn töltött idő jótékony hatással van a testi és lelki egészségre. Akár szervezett órákon vagy akár még SUP jógán is részt vehetünk. Rengeteg vízparton van lehetőség már SUP bérlésre. Igaz év elején nem igazán tudod majd elkezdeni, de nyárra kifejezetten ajánlott ez a trendi sport!

Footgolf

A labdarúgás és a golf kereszteződéséből született sportág, a footgolf. A játéktér egy golf- vagy footgolfpálya lehet, a labdát csakúgy, mint a fociban rúgni kell, de a szabályok a golf szabályait követik. Remek hangulatú időtöltés lehet!

Teqball

Az asztalitenisz és a futball ötvözéséből született játék, ami nem mellesleg magyar fejlesztés eredménye. A játékot ívelt asztalon játsszák ketten vagy négyen, és az biztos, hogy mindenki meg lesz mozgatva, hiszen nagyon pörgős és sok mozgásra van szükség ahhoz, hogy ne essen le a labda. Fejleszti az állóképességet és szerencsére egyre több parkban és sportlétesítményben elérhető.

Buti jóga

Ha túl csöndesnek találtad eddig a jógát, akkor most lehet megtalálod a számításaid! A magas intenzitású buti jóga órákon lüktető zenére tombolhatod ki magad, fizikumtól függetlenül. Az egész testet átmozgatja, ráadásul közben a jóga jótékony hatásait is élvezheted. Hát igen, a jóga is sport.

 

Sportolásra fel!

Forrás