Gluténmentes, laktózmentes gyümölcskenyér recept karácsonyra

Mentes gyümölcskenyér recept karácsonyra

A gyümölcskenyér sokaknál az ünnepi asztal kihagyhatatlan eleme. Nem is csoda, hiszen isteni süteményről van szó, ami méltón érdemelte ki helyét a karácsonyi fogások sorában. Szeretnénk a mentes étrendet követőknek is kedveskedni a gluténmentes és laktózmentes receptünkkel.

Nézzük a gyümölcskenyér hozzávalóinak listáját:

Elkészítése:

Az étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, szódabikarbónát, darált diót, és a reszelt narancs-, citromhéjat. Alaposan elkeverjük, majd félretesszük.

A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot alaposan felhabosítjuk. Ha felhabosodott, egyenként hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és azzal is felhabosítjuk.

A vajas részt félretesszük, és a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajas részhez kis adagokban hozzákeverjük a fehérjehabot. Egy fakanállal a szárazanyagokat is hozzákeverjük.

Egy vajjal kikent 35 cm hosszú gyümölcskenyérformába szedjük a masszát.

180 fokon (légkeverés nélkül) 40-50 perc alatt készre sütjük. (Amint kivettük a sütőből, kristálycukorral vastagon szórjuk meg az alját, majd fordítsuk a formával felfelé, és hagyjuk teljesen kihűlni. – elhagyható)

Innen már csak az a dolgunk, hogy falatozzunk ebből az isteni glutén- és laktózmentes gyümölcskenyérből. Ugye milyen egyszerű volt elkészíteni és kivívni a család, barátok elismerését?

Kellemes Karácsonyi Ünnepet Kívánunk!