Egészséges ital az egészséges felfrissüléshez

6+1 egészséges ital az egészséges felfrissüléshez

Számtalan bejegyzésünkben emeljük ki a megfelelő folyadékbevitel fontosságát, amit most is megteszünk, hiszen folyadékból sosem elég! Elsősorban azoknak szeretnénk segíteni egészséges ital ötleteinkkel, akiknek nehezükre esik a napi 2-4 liter folyadékbevitelt tartani, mert nehezen tudna ennyi vizet elfogyasztani. Semmi gond, mi gondolunk rátok is!

Ejtsünk néhány szót a vízről, mint a legalapvetőbb egészséges italról

A szervezetünk körülbelül 70%-át víz alkotja, így már logikusnak is tűnik, hogy miért ilyen fontos a napi folyadékbevitel mennyiség betartása. Minden, a testünkben lezajló kémiai folyamatnak szüksége van vízre, így a zavartalan működéséhez is. Azt már meg sem említjük, hogy az éhségérzet és a bőr egészségében is hihetetlen szerepe van a víznek.

Milyen egyéb szuperfrissítő egészséges ital van, amit otthon is elkészíthetsz?

1.) 100%-os gyümölcslé

Igazi két legyet egy csapásra helyzet! A gyümölcsfogyasztás egész évben kiemelten fontos az étkezésben, hiszen a rengeteg vitamin és ásványi anyag, amit így elfogyasztunk, mindennap a szervezetünk támogatására válik. A hozzáadott cukortól mentes gyümölcslevekkel, a gyümölcs és folyadékbevitelt is biztosíthatjuk.

2.) Zöldséglé, mert egészséges ital nem csak gyümölcsből készíthető 🙂

A friss zöldséglé, akár még egészségesebb is lehet, mint a gyümölcslé. A zöldségekből annyi hasznos tápanyag nyerhető ki, ami a szervezetünkben lezajló folyamatokat hihetetlen mértékben támogatja, főleg nyersen fogyasztva. A méregtelenítő folyamatokban is kiemelkedő szerepe van különböző zöldségek fogyasztásának.

3.) Ízesített, felturbózott víz

Nagyon egyszerű és hasznos otthon készíteni különböző ízesítésű vizeket. Gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel is fel lehet dobni a napi vízmennyiséget. Kifejezetten szezonális gyümölcsökkel és zöldségekkel érdemes felturbózni a vizet, hiszen a tápanyagtartalmuk magasabb és nem mellesleg olcsóbb is szezonban beszerezni például az epret, mint tél közepén.

4.) Egy finom és egészséges tea

A teafogyasztás alapvetően roppant egészséges szokás. Ez különösen a zöld teára igaz, hiszen elképesztő antioxidáns tartalommal rendelkezik. Amiért nem ajánlott az egész napi folyadékbevitelt teával fedezni, mert koffeintartalma kiemelkedő, így nem biztos, hogy elalvásnál hálás leszel érte. Kivéve ha koffeinmentes gyümölcsteát fogyasztasz, hiszen akkor nem kell emiatt aggódnod.

5.) Növényi „tej” vagy másnéven tejhelyettesítő italok

A növényi tejek – különösen ha otthon készíted – , remek helyet foglalhatnak el a napi étkezés felépítésében. Ajánlott reggelihez, tízóraihoz és uzsonnához fogyasztani.

6.) A népszerű Turmix (smoothie)

A turmixok/smoothiek a folyadékbevitel mellett azért is hasznosak, mert egy étkezést is simán ki lehet váltani vele. Egy házi smoothie vagy turmix (tejjel vagy növényi tejjel készítve) hihetetlen laktató és tápláló lehet.

6+1. Limonádé ízlés szerint

A limonádénak az egyik legjobb tulajdonsága, hogy ízlés szerint alakítható és ízesíthető. Citrommal, lime-mal, naranccsal, eperrel, kiwivel, uborkával és még rengeteg zöldséggel és gyümölccsel el lehet készíteni. Édesítővel, mézzel, cukorral, ki hogy szereti. Nem mellesleg minden pohárral vitamin is jut a szervezetbe, ami nem elhanyagolható.

Egészségetekre! 🙂